Coronacrisis: draaiboek voor instellingen / mondelinge vraag aan minister M. De Block

Door Frieda Gijbels op 21 maart 2020, over deze onderwerpen: coronavirus (SARS-CoV-2) en COVID-19, Volksgezondheid

Geachte Mevrouw de Minister,

 

In het kader van de coronacrisis bereiden artsen, verpleegkundigen en ander verzorgend personeel zich voor op een toename aan Covid-positieve patiënten.

Ook in instellingen allerhande worden voorbereidingen getroffen op wat mogelijk komen gaat. Vaak kunnen of willen de bewoners niet meer naar een ziekenhuis worden getransporteerd bij ziekte.

Het is belangrijk dat artsen en andere zorgverstrekkers worden ondersteund in deze moeilijke periode, zodat ze zich ten volle kunnen toeleggen in het bijstaan van patiënten.

Daarom zou ik volgende vragen willen stellen:

  • Is er een handleiding beschikbaar voor de artsen die in instellingen allerhande werkzaam zijn, zodat zij de nodige materialen (beschermingsmaterialen, infusen, trousses, medicatie (voor sedatie)…) in huis kunnen halen om patiënten zo goed mogelijk te begeleiden in hun ziekteproces en zodat zij de juiste procedures in gang kunnen zetten als nodig?
  • Is er een plan om ervoor te zorgen dat artsen en zorgpersoneel kunnen bijspringen vanuit andere instanties, instellingen of disciplines als nodig?

Het antwoord van de minister zal hier worden gepubliceerd zodra het beschikbaar is

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is