Frieda Gijbels over debat vaccinatieplicht: “Breed maatschappelijk debat is nodig”

Door Frieda Gijbels op 21 januari 2022, over deze onderwerpen: Democratie, Coronacrisis
Frieda Gijbels

De Kamercommissie Gezondheid houdt binnenkort hoorzittingen met tal van uiteenlopende experten over de vaccinatieplicht. N-VA-commissielid Frieda Gijbels moedigt die aanpak aan: “We moeten voldoende ruimte geven aan het maatschappelijk debat. Door bepaalde stemmen te weigeren, zouden we alleen maar het wantrouwen voeden. We moeten nu alle argumenten op een rij zetten en zo hopelijk tot een gemeenschappelijk standpunt komen.”

“Een vaccinatieplicht is een belangrijk maatschappelijk thema met een enorme impact. Het parlement wil dat debat dan ook zo breed mogelijk voeren”, aldus Frieda Gijbels. De kritiek dat het over een te breed spectrum aan experten gaat, wuift Frieda weg. “Ook de stemmen van bepaalde sceptici horen thuis in dit debat. Al is het maar dat we met wetenschappelijk onderbouwde argumenten bepaalde – soms onzinnige - stellingen kunnen weerleggen.”

Nuance over vaccinatieplicht

Gijbels onderstreept nog eens de visie van de N-VA in de discussie van de vaccinatieplicht: “Als we zien hoe de pandemie nu evolueert, moeten we toch enige nuance inbouwen over zo’n beslissing. De vraag die we moeten stellen is of een vaccinatieplicht überhaupt nog nodig is. Toch lijkt het ons nuttig om dat debat aan te gaan.”

Luister hier naar Frieda Gijbels in De Ochtend

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is